- då är det dags att byta signal.

Jag förstår mig inte på folk som har irriterande ringsignaler på sina väckarklockor! Man vill väl vakna upp som en harmonisk, lugn varelse till ljudet av något som inte ger kalla kårar. När väckarklockans ( i detta fall mobilens) oljud ger en gåshud och man vaknar upp som en trasig och bitter människa - då är det dags att byta signal.

Nu var dock inte så fallet på söndagsmorgonen kl 05.00, utan jag vaknade till ljudet av min egen mobil som spelade en av mina "guldlåtar".

And I feel that time's a wasted
go
So where you going to tomorrow?
And I feel that these are lies to
come
Would you even care?


 

10 p och en guldstjärna i himlen till den som kan gissa vilken låt det är? *I bet you can´t*


Lokal ponnyhoppning idag, och samling i stallet kl 06.00. Det var iskallt att sätta sig i bilen, riktig höstkyla, men ändå med ett löfte om en vacker dag!
Jag var sekretariatansvarig och skötte med andra ord allt administrativt arbete under tävlingsdagen (det är faktiskt riktigt kul, men stressigt som f*n).
Vi hade ca 70 deltagande ekipage och runt 120 starter. Vädret var KANON och alla var på strålande humör, och anläggningen var riktigt på topp!
Man saknar ju det där med att åka runt och tävla ponny, och man blir sugen på att skaffa egen häst, men hur 17 ska man hinna det???? Vill ju hinna ha ett liv också. =)  Måste vara lättare att ha tex hund, den har man ju hemma och kan ta med nästan överallt?
Det flöt på riktigt bra under dagen och vi var klara med allt efterarbete ca 16.00. En riktigt mysig dag helt enkelt!

Patrick och ungarna kom och tittade, hann ju inte direkt ägna någon tid åt dem, men det förstod de ju varför...
De var kvar hela dagen och hjälpte till med att plocka undan efteråt. *tack*
Sen åkte vi ut till Bergvik och handlade lite... fika, mat och en film som skulle ses under kvällen.

Hemma hos P blev det fika med hans syster Marika och hennes två barn. Det var jättekul att träffa henne, även om man har "setts" förut så har vi aldrig direkt paratat med varandra ordentligt. Det syns verkligen att de är syskon!

När de hade gått råkade jag *host host* somna på soffan medans P duschade barnen (som jag f.ö. då har hunnit bli halvtrött på, de tjatar hål i huvudet på mig, fastän de är jättegoa och väluppfostrade) och skickade dem i säng. När han väckte mig hade han dukat fram tacos och det var bara att sätta sig och äta framför filmen!!!   =D

Jag var verkligen hungrigast i världen, och Patrick gulligast i världen som fixade mat när jag var så trött!!

Vi tittade på 300, en film vi sett förut, men som var riktigt riktigt bra, så varför inte köpa den? =)
Stöp i säng runt midnatt och somnade som en stock!!!

Drömde massor med sjuka saker, helt vansinniga, och vaknade i ett drömtillstånd - ni vet när man inte är säker på om man drömmer eller är vaken. Drömarna var så verkliga och påtagliga i natt..
Men nu är jag iaf vaken,  haha!!


Här kommer några mingelbilder från tävlingen. Klicka på bilden för större version!

                   
    tävlingplatsen                    cafeteriadamerna              Cissi i pappershögarna

                                         
    vår egen kock                       tävlingsponny                 Hans fixar kolbullar

                   
hela familjen är med               i väntan på start                domarassistenterna

                   
alla hoppas på en rosett             prisutdelning               Sandra sköter framhoppningen

                   
M sover C dricker                mina fredagsbarn                 Välkommen till BPRK
& A biter på naglarna          Sanna & Clara


                   
       Banpersonal                         Ärevarv                             Inne på banan

                              The one and only tävlingsledare, Ann-Louise



Ja, då ska jag gå ut och gå en rask promenad och sen åka in till stan för att träffa Emma som har gjort sin första dag på KAU.

See you!

//ASC

Ska du vakta oss ikväll Ann-Sofie?

Jahapp. Då ska vi se, vart var vi nånstans? I fredags var det jobb för hela slanten... och sen ännu mer jobb efter jobbet. Skulle vara barnvakt åt Patrick som skulle på "nostalgifest" med barndomsvännerna. Varken barnens mamma eller farföräldrar kunde ställa upp, så då var jag snäll och erbjöd mig att "vakta" dem (som Ebba kallar det - Ska du vakta oss ikväll Ann-Sofie?)

Det blev en mysig kväll med McDonalds, godis och film. Jag hade köpt med två Astrid Lindgren-filmer (som jag för övrigt tycker verkar vara de enda vettiga barnfilmerna nu för tiden *det var bättre förr*). Barnen fick välja mellan Emil i Lönneberga och Ronja Rövardotter. Till min glädje blev det Ronja... den har jag inte sett sen jag själv var liten så det blev en liten nostalgikväll för mig med!    =D

När jag vaknade nästa dag hade P kommit hem och det blev en inte allt för stressig morgon. *gäspa*
Ett av barnen skulle på kalas vid 12, och efter det hade vi bestämt oss för att åka på höstmarknad i Skoga. Så jag åkte hem och duschade och bytte om, och hade Vessna på besök!!!  =)

Det var riktigt härligt att se henne igen, och att få alla uppdeteringar *lots of things going on* som jag har missat, och det var minsann en hel del! Vi satt, som vanligt när vi träffas, hehe, och snackade mer än vad som egentligen är fysiskt möjligt på den tiden vi hade innan hon skulle iväg och jobba. Tråkigt tråkigt tråkigt (!!!) att vi inte hade hela dagen på oss att ses. =/  Längtar tills jag kan komma och hälsa på dig igen! Hade ju så kul sist! 

Precis när V hade gått ut genom dörren ringde P på. Hallååå?! Ni måste väl ha sett varandra? =) Även om ni aldrig har träffats borde ni känna igen varann fr bilder och så?
Aja, vi åkte iaf och slängde i oss lite mat, och sen bar det iväg till Skoga.
-Jahapp, sa jag när jag svängde ut bilen från parkeringen. Åt vilket håll ska vi?
Jag menar, hur många vet vart Skoga ligger? *ASC räcker upp handen*
Det ligger iaf åt Hagforshållet, så nu vet ni det!   =T

Marknaden var väldigt trevlig, lite ute på landet sådär, och strålande sol och värme, även om det låg lite höstkyla i luften! Men det är bara mysigt.  Inhandlade lite nyttiga nötter och frön att ha i matlagning osv, samt ett snyggt anteckningsblock med magnet som man kan ha på kylskåpet och skriva shoppinglistor på bla.
Och ja, självklart, så köpte vi marknadskarameller!   =P

Vi stannade och käkade på hemvägen och sen när vi väl kom hem var det bara att åka hem, byta kläder och bättra på sminket och praktiskt taget vända i dörren.
Vidare in till stan, träffade Lisa och Sofia på torget och vi knallade bort till Koriander för att ta ett glas!
Där satt vi resten av kvällen och hade så trevligt så! Dock tidig kväll eftersom det var stallet som gällde nästa morgon, 06.00!!!

                    

...Jag vill också ha ett kvitto.

Dags för lite uppdaterig på tidigare inlägg...

jo, igår kväll hemma hos Martina och Andreas; hur trevligt som helst! Jag och Emma kom dit vid 19-tiden och det var kramkalas och sen käkade vi. Martina hade lagat lax med pestopasta (jättegott!), och till efterrätt färsk frukt med jordgubbsgrädde. *smaskens* Andreas gav upp efter ett tag och gick iväg för att kolla på matchen Swe - USA medans vi flickor satt kvar länge länge och tölade.
Innan vi ens visste irdet av var klockan över 23, och värdparet börjar 07 på morgonen, då kan det vara skönt att få sova lite. Lustigt hur tiden rusar väg sådär ibland och man vill bara att sekunderna ska krypa fram istället!!!
Så kändes det verkligen, och vi hade precis lika kul som "förr", eller vad man ska kalla det. Märks inte att Em har varit borta så länge.

Haha... *flinar elakt* några citat som bara upphovsdamen fattar;
" ...jag vill också ha ett kvitto."              
"...svenska killar kan fan inte ***** *****!!!"




Jaa, det blir helt enkelt inte bättre än vad vi tre har det!



                                              Jag & Emma hos mig i lördags.

    Hos Martina och Andreas.      Undebart gott!

    *tränar svenskan*  ;p                Myspys i soffan...

                                           
    Mina bästaste flickor.           




image132




Kompade ut två timmar tidigare från jobbet, det var ju så underbart väder att jag inte stod ut med tanken på att vara inne, under vad om skulle kunna vara "sommarens" sista dag.
 Jag och Patrick skulle ha varit och tränat, men han kom med barnen och så blev det en långpromenad till diverse lekparker, köpa glass och sen vidare till 4H.
Snosade på hästarna och blev påhoppad av barnen som ville ha privatlektion. Det är alltid kul, saknar ju att ha lektioner...
Efter att ha fått ordentligt med sol och frisk luft begav vi oss hem till mig för lite matlagning. Det blev paneang wok med kycklng och grönsaker och nudlar, och nyttiga böngroddar till det.
Barnen satt så snällt och kollade på Lotta på Bråkmakargatan under tiden. Efter maten serverades det kaffe med hembakt, och barnen fick en varsin godisskål ala torsdag (alltså en mycket mycket liten skål)!

Jag har varit så glad idag. Sommaren som aldrig kom håller på att ersättas med en höst som jag tror kan bli riktigt bra, varm fast ändå med den där speciella höstkylan i luften! Ja, jag längtar faktiskt tills det börjar börjar bli lite färg på löven. Har dessutom tre oanvända höstjackor som hänger i grderoben och bara väntar på att få bli introducerade för rätt par stövlar, väska och handskar!  =)
Naturligtvis har det gjort sitt till på det glada humöret att jag har varit i stallet!! Ska bli kul på söndag, då ska "alla" vara med och hjälpa till på tävlingen som vi anordnar! Hoppas vädret blir som idag!!! *håller tummarna*

Några bilder från dagen...


                          

  Dynamit Harry              Att titta på hästarna är alltid uppskattat!



That´s all folks!
Gonatt.

//ASC


Det var ju minsann en duktig gubbe.

I morse var jag som vanligt *visslar diskret* duktig och motionerade min cykel till jobbet. Halvägs så möter jag en gubbe, ganska gammal och skröplig, med överkammat hår (vadå, tror de verkligen att det ser bättre ut?) och finstruken skjorta. På den bruna gamla cykelns styre hängde en knallblå cykelhjälm och dinglade. Min första tanke var att det var ju minsann en duktig gubbe, som använde hjälm och allt! Men nästa tanke som slog mig var insikten om att han ju faktiskt hade hjälmen på styret - inte på sitt ömtåliga, överkammade huvud. Att ha hjälmen på huvudet, inte på cykeln, är ju ett kriterie som bör uppfyllas för att få vara en duktig gubbe?! *rynkar pannan*
Det var lite kul iaf, för jag fick bilden av honom som sa hejdå till frugan i hallen, klev ut genom dörren till cykeln, cyklade ett kvarter innan han stannade och tog av sig hjälmen - utom synhåll för frugan (a.k.a mamman).  =D

Nu är det bara 3 h kvar tills jag slutar. Då blir det hem och byta om till tränings-outfit, och efter träningen åker vi direkt hem till mig för mat och lite fika...

Mer uppdatering om dagen och gårdagen kommer senare, samt en bild eller två från när vi var hemma hos Tina!!

Tills dess; använd cykelhelmet!

Även när jag borstar tänderna och sånt.

Ja, de blev glada. Grabbarna på jobbet! Tog med mitt nybakade bröd och lite fika till morgonmötet, mycket uppskattat...
Gjorde en liten god gärning till, svängde förbi mormor också (innan jobbet) och hängde en påse med färskt frukostbröd och en liten gullig lapp på hennes dörr! Hon blev jätteglad sa hon när jag pratade med henne senare under dagen!!

Har varit till apoteket och köpt Voltaren.. har ont i min högeraxel, antagligen av att stå mycket vid datorn på jobbet, så nu försöker jag att mest använda vänstern. Även när jag borstar tänderna och sånt. *finmotorik AB* Men det blir bättre iaf!

Efter jobbet blev det Thai-mat hemma hos P och en kort stund framför tv:n sen somnade vi snabbare än snabbt!

Förresten VM; glömde be dig att ta med min svarta... när du kommer i helgen, den jag glömde sist!  =p
Om du inte vill låna den och ha när du dyker förstås... kanske M.B. skulle uppskatta. *wetlook*

Mer updates kommer sen. Slutar 18 idag, då blir det hem med Emma till Martina och Andreas för en massa mys!




...verkar som om jag fått ett riktigt bak-ryck...

Lite uppdatering...
Det blev inget spatserande på stan med Emma idag, var och tittade på lägenhet men den var inget att ha, tyvärr.
Kl 18 skulle mamma, pappa och mormor komma och fika, så jag tänkte att jag skulle baka lite! Åkte och handlade lite ingredienser och kanelbullar på Maxi, och sen hem för att tillbringa lite tid i köket.  =)
Bakade drömrulltårta och hallongrottor, och tog fram chokladbollar som jag och Patrick bakade häromdagen.
Strax efter 18 kom lilla familjen och det blev fika och prat för hela slanten! Vi tittade på lite bilder som jag hade i datorn också.. min mormor är så skön, skickar en massa roliga skämt-mms hela tiden och jag verkligen diggar henne! =p

Vid 21-tiden drog de sig hemmåt, och jag ställde mig och diskade.
Något gick snett, verkar som om jag fått ett riktigt bak-ryck, för jag ställde mig och bakade fullkornsfrallor.
Va 17 tänkte jag, ska man baka så ska man göra det ordentligt. Sen medans degen jäste passade jag på att diska undan och snygga till köket, och under andra jäsningen (degen ska jäsa först i bunken, och sen på plåten) så ringde jag till Emma, vilket jag egentligen skulle ha gjort lååångt innan. *ooops*  =D  Vi ska hem till Martina på onsdag och käka lite gott och ha det mysigt!

Nu är frallorna klara och står på gallret och svalnar. Provsmakade en, mycket gott!!! Och lite nyttigare än vanligt vitt bröd.
Funderar på om jag ska göra kollegorna riktigt glada på morgonmötet imorrn.. Fjäska in sig hos grabbarna lite extra genom att ta med nybakade ost och skink-frallor!!! Ja, det tar jag nog och gör faktiskt!


Lite bilder från kvällen, klicka för större version.

                

               




Så nu får ni ta och sova så gott allihop!

//ASC

"- En dödskalle-tshirt och boxershorts... tack!"

Gårdagens födesedag firades ordentligt med smörgåstårta och fika på balkongen! Hugo blev nog glad för dödskalle-pyjamasen, men reaktionen blev lite missvisande, eftersom han (innan han öppnat hela förpackningen) utbrister:  "- En dödskalle-tshirt och boxershorts... tack!"

Jaha. Jo, just det ja. Jag bor i Karlstad. Natuuurligtviiis har Hugos mamma köpt exakt samma sak. Så var det med den orginaliteten. =p   Men då kan han ju ha en hos Mamma och en hos Pappa.
Barnens mor hade f. ö. bakat världens godaste brownies! *mmm*

Ebba höll en dansvisning för oss i vardagsrummet, hon var Angelina Ballerina (vadhettedetsadu?) och hemskt söt i sin rosa ballerinaklänning (hade nog varit ännu sötare i Hugos dödskallepyjamas hehe).
Hon trollade för oss också. Hon skulle trolla bort Hugos gigantiska plastspindel.
-Titta nu, sa hon och la den under en utvecklad servett.
- BLUNDA! Nej PAPPA, inte tjuvkika!
Hon virrar in spindeln i servetten, springer in från balkongen och lägger den på vardagsrumsbordet samtidigt som hon ropar:
- Titta! och springer ut på balkongen igen och förevisar som en sann trollkonstnär, med gester och miner, att Taadaa - spindeln är borta!

Vi får äran att se samma trick 3 ggr, men de andra två ggr lägger hon först spindeln i en blomkruka på balkongen, och sen, för att vi verkligen ska fatta vilket trolleri på hög nivådet är, gömmer hon den allra längst bort i lägenheten! *showbiz here I come*




Som avslutning på en halvjäktig jobbsöndag kom Emmsan och hennes mamma Anki in, och det slutade med att de gick därifrån med ny dator och skrivare och lite annat smått & gott! Hon har väl abstinens stackars tjejen, utan dator och webcam blir det halvdyrt och halvjobbigt att hålla kontakt med dem hon lämnade i USA (hehe tänker väl särskilt på en person, eller hur gumman?!)

Idag måndag är jag ledig *gud så skönt*, och har tagit mig en rejäl sovmorgon, vaknade inte förens strax innan 11. *gäsp*
Jag och Emma har mycket löst sagt att vi ska ta en sväng på stan och luncha eller nått, men med tanke på att hon vaknade kl 14 igår så tvivlar jag på att vi kommer hinna, haha!
Ska strax åka och skjutsa Patrick, så att han kan köra hem sin MC från jobbet idag.. *tittar på klockan och konstaterar att jag borde ha duschat för länge sen*

Så ja, det är väl dags att göra sig iordning lite...

Ha det!

//ASC

"- då vet man att det är en riktig vän!"

Nu är hon hemma, min Emma!
Hon kom hem i fredags, och igår kom hon hem till mig! *tokkramas*

Efter att min goding varit i "the US of A" i två år har hon äntligen kommit hem. Efter att ha spenderat ett dygn med la familia så dök hon upp hemma hos mig.
Jag hade jobbat hela dagen och åkte sen för att spendera lite tid med mamma och pappa, jag och brorsan var på ICA Maxi och handlade lite, och sen åkte jag hem med allt gott jag köpt.

Efter ett tag dök Em upp, och det var ett kärt återseende! *tok-kramas*   =D
Det blev en kväll med massa prat och skratt, ostbricka och cider (inget vin, Emma körde ju bil) och titta på kort i massor. Riktigt härligt att ha dig här igen gumman!
Tiden gick alldeles för snabbt och vips var klockan långt efter 01, och jag skulle ju upp och jobba dagen efter (men jag har gjort ganska mkt värre saker natten innan jobb hehe), och det var ganska skönt att veta att den här gången skulle man faktiskt få se henne snart igen!

Det är när en person kan vara borta i två år och sen komma hem, och man upptäcker att allt känns som vanligt med personen i fråga, - då vet man att det är en riktig vän!





Idag är det söndag.. jag jobbar till 18, och sen ska jag till Patrick och fira Hugo som fyller 6 år! Har köpt en riktigt häftig döskallepyjamas (H fullkomligt älskar dödskallar, de ska vara på allt), han är en riktig liten klädsnobb! det ska matchas, och det ska vara snyggt och det är skjortor hit och dit! Vågar inte tänka på hur han kommer vara som 18-åring! *fnissar*

Hade jag varit ledig skulle jag kanske ha träffat Lina.. hon och Sofia var på höst-mârten, men jag jobbade ju så det blev inget för mig. =( Får ta det en annan gång... =)

Jag lovar på heder och samvete att jag ska ta och uppdatera här igen nu (har ju som ni märkt legat rejält på latsidan), har verkligen inte varit hemma, eller för den sakens skull haft tid att sitta vid datorn.
Kommer säkerligen uppdatera en del retroaktivt också! Har massor med bilder, från div. fest o sommargrill, malmö och inte att förglömma - från Rhodos! nej, nu missar jag massa bra sälj när jag sitter här inne och "arbetar". *brett flin*

Som lovat - återkommer inom kort..

//ASC


RSS 2.0