Trött...

Utan att överdriva kan jag säga att jag är påvåg att somna samtidigt som jag skriver det här... Är så trött!
skön start på veckan; ledig.
Har varit i stallet och ridit, avslutade passet med att trava och skritta av ute i det underbara höstvädret, löven yrde och det blåste friskt med en sol som sken fr klarblå himmel. perfekt ridväder tycker jag!

Överaskade mig själv när jag insåg att jag vunnit titeln "skitigast fönster 2007". Men det var snabbt avhjälpt, och det blev en riktig storstädning av fönstren, skurade fönsterbläck och utrotade gigantiska spindlar *hoppas de inte återvänder för hämnd* Jag kan inte med att döda småkryp, men jag vill verkligen kunna öppna föntret och vädra utan att de små obehagliga krypen tar sig in i lägenheten.

Av bara farten fortsatte jag med operation klädkammare. Allt som först befann sig i min klädkamare befinner sig nu - utanför. På golvet. Höststädning AB. Ska köpa lite klädförvaring på IKEA på torsdag så jag kan effektivisera das garderob lite.

Helgen som gick har varit riktigt trivsam... ingen sprit drucken med tanke på hur det måddes förra söndagen (och delvis måndagen). Fredag = nachokväll och högläsning =)
Lördagen jobbade jag, och efter jobbet åkte jag direkt till Emma. Vi gjorde smörgåstårta *smask* och tittade på VM-final... synd bara att vi inte fick se Martin och Andreas.
Jag åkte hem tidigt eftersom jag skulle vara i stallet 06.00 söndag morgon för att hjälpa tjejerna att lasta.

Vi skulle till Värmlandsmästerskapen i dressyr på Arvika RK. Det gick jättebra och tjejerna var superduktiga! Vissa var ganska nervösa men jag försökte peppa och uppmuntra dem så mycket det bara gick när jag hjälpte dem med framridningen. Vi fick en 2:a & 4:e placering!!! Riktigt bra!   =)
Helt underbar dag med höst och sol, samt att få vara ute med hästarna - det blir knappt bättre!

 Lilla Cederlunds Chanel - 2:a Värmlandsmästerskapen i dressyr, 7/10.

Efter en heldag ute i friska luften var det svårt att hålla sig vaken i bilen hem, och vi var inte hema förens 17-tiden.
När jag kommit hem innanför dörren hängde jag av mig hästkläderna och drog på en promenad-outfit och gick en långpromenad... inte kan man vara inne när det är så underbart väder - inte ett moln på himlen.
Efter att ha gått ett bra tag gick jag ut till bergvik för att hämta cykeln som stått utanför jobbet sen ( i runda slängar) en lat dag i augusti. =)
Förra veckan åkte jag inlines till jobbet, och den här veckan ska jag försöka cykla så länge det inte regnar.
Vill ju inte bli bekväm bara för att jag köpt bil! Haha får se hur länge detta håller...................
(Jag har faktiskt t.o.m. pumpat cykeldäcken!)

Efter långpromenadslashcykeltur hoppade jag i duschen för att sen bege mig till Lina som var hemma i stan. Vi satt och snackade en massa, och jag överlämnade en liten present. Hon fyllde i början på sept, men vi har inte setts sen dess =/  så nu var det dags =) Jag hade köpt en lite saker från NK Lush, fina tvålar och en härlig gel.
Alltid mysigt så här i hösttider...
Martina har också fyllt år (dock hyffsat nyligen) så hon ska också firas lite så fort det ges tillfälle!  =D

Nej ni, nu måste jag få sova. Pratade nyss m Em och höll på att somna i luren hehe. Idag har varit en riktig telefondag, det har bara ringt och rngt, och jag har ringt. Ja, nästa pratat med alla. Fast  bara nästan =)
Min mormor t.ex. Hon har varit och åkt karusell. Hon är för härlig!  =D

*gäsp*

//A...zzzzZZzzzZzZZZZZzZZZzzzzzzZzzZzz


Bilder från helgen...


                  
Hemma hos C: Mådil                       Mollie

                                      
Mollie och Banditen                            Cissi                                               Zoie

                                       
På Blue Moon...                                                                                      Puss!

                                         
                                                                                                                      Lite suddigt?

Fuktskada

En pappa och hans 5-åriga son spatserar in i en Expertbutik någonstans i Karlstad (antagligen i ett stort köpcenter i stadens utkant). De ställer sig och låter blickarna hungrigt svepa över TV-väggen. Bilderna visar ett tropiskt badparadis med azurblåa pooler, vajande palmer och lyxliv i överflöd, antagligen nere i västindien.
Sonen tittar snett upp under kepsen, upp på sin pappa, och säger eftertänksamt:
-Pappaaa... Det är Gustavsvik!

Nu ska jag villigt erkänna att jag inte har varit i Örebros badhus, men jag tvivlar på att det ser ut som ett tropiskt semesterparadis! =) Så otroligt söt unge bara.


Ytterligare en jobb-historia för den icke-känslige:
Ett sällskap bestående av en förståndshandikappad 50-årig kvinna och dennas mor och moster kommer in i en annan Expert-butik. Säljaren T går fram för att hjälpa dem, den 50-åriga kvinnan sittande i sin permobil sträcker fram en påse. Hennes anhöriga säger att det är fel på hennes mobil.
T tar upp mobilen, modell 1987, som är ganska fuktig, näst intill blöt och säger snabbt:
-Men du, den här är ordentligt fuktskadad den.
Kvinnan upprört:  -Meh ja kan väl inte hjälpa att ja kissar på mig på natten!
T, som håller i den fuktiga telefonen:  -Så du har sköljt av telefonen? säger han och tittar sen på de anhöriga?
Kvinnan:
De e inte vatten, de e kiss!!



Måndagen var det bara jobb som gällde och lite städning hemma, med betoning på lite. Tisdagen jobbade jag också till 20, och sen åkte jag hem till Patrick för att figurera åhörare. Han är numera teknik och utbildningsansvarig för mellansverige och ska inom kort bl.a. hålla utbildning/föreläsning för 200 Volvo-montörer, så jag lyssnade på honom när han gjorde en snabbgenomgång på lite av materialet.
Det var riktigt kul och jag lärde mig faktiskt en del.

Som tack för att han hjälpte mig så mycket när jag köpte bil, så hade jag med en liten smörgåstårta och cider som vi mumsade i oss! *smaskens*

Onsdag, inte mycket gjort, började 13.00 så jag fick sovmorgon vilket var skönt, har varit fullt pådrag ett tag nu.
Har skrivit ett litet PM till tjejerna som jag ska följa med på Värmlandsmästerskapen i dressyr på söndag.
Det kommer bli riktigt kul, hoppas bara att solen skiner, då är det ännu trevligare!! Älskar att vara ute på tävlingar, det är så härlig stämning och så mycket trevligt folk. Frisk luft och ljus! *börjar märka av höstmörkret*
Och så får jag ju se alla fina pållar!

Idag när jag var på ICA efter jobbet köpe jag bl.a. en burk rödbetor. Efter att ha betalat i kassan, packat ner mina fyra varor i en sån där genomskinlig tunn plastkasse man får ta. Vände mig om och hann gå 2,5 steg innan det sa "pang-krasch-klirr" och hela rödbetsburken for i backen.
Jaaahapp tänkte jag. Nu är jag ju inte direkt den typen som tycker att sådana här saker är pinsamma, utan tänkte snarare: Åhh va drygt, nu måste jag hämta en ny.
Golvet var aldeles rosa!

Däremot kan jag tycka att det är pinsamt när jag tappar mig själv so to speak. T.ex. när jag av någon outgrundlig anledning får för mig att cykla till jobbet, mitt i vintern. Har bråttom hem eftersom vi ska till logen och kolla hockey.
Cyklar som en dåre, och i nerförsbacken fr biltema i riktning hemmåt, ungefär i höjd med Peugot och infarten till 4H ser jag till min fasa en polisbil!
Satan, har ju inget lyse på cykeln... det är väl inte lagligt, eller? Fan också!
Inser att jag är påväg att susa rakt ut framför polisbilen i 180 knyck, utan lyse.
Inser att jag borde minska hastigheten, bromsar.
Bakdelen på cyckel viker sig och jag åker i backen med en smäll, skarapar upp ena knät på mina nya halvdyra jeans, och tömmer en hel cykelkorgs innehåll på backen - mitt framför farbror polisen.



Jaja. det gäller att bjuda på sig själv. =) De lär ju ha fått sig ett gott skratt!

//ASC

Nybilskänsla / Nöjd så, Alax? =)

Det får bli en kort update. Har tillbringat lite mer tid ikväll med att inte upppdatera bloggen än vad jaghade tänkt.
Jao, vart ska jag börja, eller fortsätta kanske.
Får bli en snabbresumé:

Förrförra helgen var jag och Patrick i Stockholm på torsdagen, och GBG fre-sön. Vi hämtade he en ny bil som pappa köpt, och letade bil till mig. Hittade dock inget som passade fröken A, har en hel del roliga anektoter at delge er! Hemma sent - marsch i säng och sen GBG på fredagen. Kollade på en bil på e.m. som säljaren hade angivit hade "nybilskänsla". Nja. stort fett NJA. Inget som passade där heller.
hade från början riktat in mig på att jag ville ha en Audi A3, och det var också det enda jag kollade på förutom nån enstaka A4:a.
Kvällen avnjöts på Elite Plaza***** - i bastun. Alldeles underbart att bara få koppla av! Väldigt fint hotell med stort rum. 
Lördag - shopping och uteservering för hela slanten i härligt varmt och soligt höstväder.
En snabbis till liseberg för att åka Balder (många ggr) *ler som ett barn på julafton*
Inget bil-letande idag.
På kvällen var vi på inflyttningsfest hos Vessna och E. Tråkigt att vi inte fick prata så mkt bara.

Söndagen var lite trött och bakis... Käkade frukost vid 12 på stan och sen åkte vi för att kolla på en bil.
kan säga så här - tur att vi hade min GPS med, annars hade vi nog inte hittat runt riktigt lika smidigt!!! Tänk vad bortskämd man blir, inte för att det är särskilt svårt att läsa en karta liksom.

Lång historia kort, hittade min bil i brålanda, på vägen hem. egentligen dyrare än vad jag tänkt, men P är en hejare på att övertala och pruta lite. =)

Har alltså köpt en A3, 1.8t -98
perfekt ASCbil att susa runt i. Den är riktigt fräsch både ut- och invändigt, och går som en pil hehe..
Min svarta Faran!  =p    ---> bild kommer inom kort (har slarvat bort mitt minneskort)



Hmm vad meer kan jag skriva om...
Har tagit tag i ridningen lite nu. Goldsteins Lucky. Such a sweetheart.
tränade dressyr för Bitte i lördags, gick sådär men hyffsat mot slutet. Ska bli kul att få ordning på oss så småning om.
Ska i väg med flickorna som ska tävla värmlandsmästerskapen på söndag. Vara medoch coacha dem lite och peppa dem, haha och framförallt se till att de har med sig allt, t.ex. hästarna =) *ser fram emot*

På kvällen efter träningen var jag, Emma, Maud och Cissi ute. Hemma hos Cissi och sen till BMB. bandi Zoie och Mollie var med en stund också innan M:s moster kom och hämtade vovvarna.

Blir så hundsjuk!! =) Tänk va kul att ha en hund som man kan träna med varje dag och allt man måste lära sig!
Dröjer nog ett tag innan det kan bli  verklighet tyvärr.

Tur att andra har hundar man kan få klappa på ibland.. *myssjuk*


Åter till kvälle, röjde loss inne på BMB men vi var alla ordentligt förfriskade (hihi) ja kan inte påstå att jag har ett glasklart minne av kvällen.
Sibyllamat och sen i säng.
Jag och Emma hade fått låna Patricks lägenhet *guldstjärna i himlen till dig* eftersom han var bortrest.  jag måde riktigt kasst dagen efter, och likaså Em. det var nog blandningen av vin cider och sprit som var boven i dramat!
Nja ni vet, inte illamående så man måste "rensa kroppen", men jäklar va det snurrade och hade sig så fort man rörde sig.
Låg i P:s stora soffa och glodde på TV hela dagen tills klockan var 19.30
Då skulle Em hem, och vi åkte o hämtade min bil som stod hos Cissi. Tog en skön promenad på kvällen för att få en smula frisk luft. Var inte riktigt återställd måndag heller. *jag ska aldrig mer...* yeah right.

Har säkert glömt tusen saker att berätta... men det kommer.
Take care!

//ASC

RSS 2.0