Har ni tillstånd?

Jag och patrick hade kräftskiva förra helgen, ca 20 pers. Vi hade tänkt sitta nere vid vattnet och fixat partytält, stolar bord osv. faktiskt slitit hela dagen med att ordna allt. Saken var den att det ösregnade (!) och då menar jag verkligen ösregnade.
Och inte nog med det - vi blev hotade med polisanmälan. *ja, jag vet*

När vi höll på som bäst med att få upp de båda partytälten, och jag körde upp bilen för att hämta fler saker, kom det ut en gubbe i 60-årsåldern med en kamera i högsta hugg.
Människan skulle ta "bil(d)bevis" men jag var snabbare än honom och tvärvände bilen åt höger upp på gräsmattan så att han bara fick sidan på bilen. Kliver ur irriterad som satan och frågar vad fan han håller på med.
Gubben börjar irra om tillstånd att sätta upp partytält och att man inte får köra på cykelväg.
jaag försöker, lugn men irriterad att förklara för honom att vi är ett gäng vuxna människor som ska ha kräftskiva, umgås och ha trevligt. Nej det fattar han inte, lyssnar inte ens när jag försöker förklara för honom att man inte alls måste ha tillstånd för att sitta ute och äta med sina vänner.

Det slutar med att gubbj*veln försöker hindra mig när jag ignorerar honom och sätter mig i bilen för att åka, håller i bildörren på ovansidan så att jag inte kan stänga den.
- Akta dina fingrar du, sa jag och log så artigt jag kunde samtidigt som jag smällde igen dörren så hårt jag bara orkade.

Jag stannar efter några meter och kliver ur igen, frågar honom -Vad heter du?
Gubbj*veln blir helt ställd av frågan och mumlar en sekund innan han svarar -Nej, vad heter DU?!!
Jag skrattar till över hans patetiska svar och påpekar att det korrekta vore att svara på min fråga först innan han ställer en egen. Men se, nej, det går ju inte. *glöm inte att det är en bitter, patetisk människa vi har att göra med här - en dålig människa*

Han tar fram penna och anteckningsblock ur jackfickan *Ööh?* och tittar på plåtarna på Patricks bil, och säger:
-Jaha ja.
-Jo men visst vet du.
Och så rabblar jag registreringsnummret, P:s namn och adress samt mitt eget namn. Och hur var ditt namn sa du? frågar jag.
Naturligtvis vägrar han att svara på det, men jag talade om för honom vilken otroligt bitter människa han var som inte kunde unna andra att ha lite kul bara för att han själv aldrig fick ha det, samt hur patetisk och misslyckad man är som vuxen individ - helt utan civilkurage, om man inte kan komma fram och prata (som den till synes myndiga människa man vill föreställa) utan istället smyger runt med en kamera och försöker ta bilder i smyg.

Jag bli så trött.

Trots detta irritationsmoment fortlöpte kvällen perfekt, och vi hade mycket trevligt! Regnet upphörde och det var en hyffsat varm kväll.
Vi började med välkomstdrink och mingel inne hos P och efter dryga timmen bar det av ner till sjön.
Vi grillade, åt kräftor och drack gott, och hade det supermysigt med massor av lyktor och marshaller.
Frammåt senkvällen fortsatte festen inomhus efter lite kaffe och kladdkaka, och de sista gästerna gick inte förens vid 03.30-tiden.

Patrick hade då redan somnat, och jag, pigg som jag var *hehe* drog igång ett rikrigt projekt och tog reda på all disk, alla burkar osv osv. Nu hade alla gäster varit otroligt duktiga på att hjälpa till att hålla snyggt så det var inte så mkt jobb som det kunde ha varit som tur var. *det var mycket var där =)*
Visst är det härligt närman äter kräftorna ute, och slipper tänka på den otäcka lukten som kan finnas kvar dagen efter om det så mycket som finns en enda liten kräftklo kvar inomhus?!

Jättekul att så många kunde komma iallafall!

//ASC - med riktigt civilkurage

Nu kommer han...


                                                 Bandwagon's full, please catch another.

Sitter vid datorn och lyssnar på regnet utanför som smattrar mot rutorna. Svårt att koncentrera mig, musiken är så hög att jag knappt hör vad jag tänker. Ledig idag. Vad har hänt i mitt liv de senaste veckorna? Mer än vad det känns som. Vad har hänt i alla andras liv sen sist? Dålig koll på alla vännerna just nu. Har haft fullt upp och inte ringt någon på ett tag. Shit, vad det känns jobbigt att sätta sig här och skriva. Det har blivit lite av ett måste. Ytterligare ett, vill säga. Tack, men jag har måsten så jag klarar mig. *blundar*

Till helgen ska jag till Göteborg.
Köpa bil.

Fan, skulle ju inte säga något än. Men nu vet ni.


Väntar på Patrick, vi ska käka lunch. Nu kommer han...
Men jag vill ändå skriva av mig lite här först. Gratis terapi på nätet, redovisning av ens liv.

RSS 2.0